Menu
Czas na błonnik
  • Strona główna
  • Naturalne i zdrowe
  • O mnie
  • Kontakt
Czas na błonnik

Naturalne i zdrowe

Najwięcej błonnika z produktów łatwo dostępnych ma siemię lniane i nasiona chia. Bogatym źródłem błonnika są między innymi: owoce (szczególnie maliny i porzeczki), warzywa, produkty zbożowe, kasze naturalne, płatki zbożowe, wypieki i potrawy z mąki z pełnego przemiału, pieczywo pełnoziarniste, ziarna słonecznika, pestki dyni, suszone morele, śliwki i figi
Błonnik to różnorodne związki zawarte w ścianach komórkowych roślin. Mimo, że nie dostarcza substancji odżywczych i nie ulega trawieniu w przewodzie pokarmowym człowieka jest niezbędny w żywieniu. Posiada właściwości, które usprawniają funkcjonowanie całego organizmu
Kwiecień 2020
P W Ś C P S N
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Najnowsze wpisy

  • Błonnik – właściwości
  • Błonnik jako zdrowy dodatek w diecie
  • Dlaczego warto jeść produkty bogate w błonnik?
©2020 Czas na błonnik | Powered by WordPress and Superb Themes!